Prive Sauna Akwa > Last Minute Prive Sauna > Last Minutes Everberg >

PRIVE Sauna AKWA

Wellness voor lichaam en geest

Rauwe zalm met avocado en pijnboompitten

Een aprés-detox recept


Rauwe zalm met avocado en pijnboompitten

Zalm is niet alleen lekker, het behoort ook tot de zogenaamde superfoods. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam aangemaakt worden en men dus via voeding binnenkrijgt. Deze goede vetten verlagen je slechte cholesterolgehalte, verhogen je goede cholesterol en helpen de bloeddruk te verlagen.
Ook het hoge gehalte aan magnesium maakt van zalm een superfood. Magnesium beïnvloedt positief het zenuwstelsel en reguleert het ontspannen en samentrekken van spieren en helpt de kans op migraine te verminderen of te verhelpen. Magnesium is ook belangrijk voor de opname van calcium in het bloed. Verder bevat zalm veel vitamine B. Vitamine B zorgt voor een goede vertering.



Voorgerecht voor 2 personen

+/- 200gr superverse zalm, zonder huid
1 rijpe avocado
een handvol pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie (of 1 el olijfolie en 1 el avocado-olie)
citroen
1 eetlepel balsamico
Zout en peper



Pijnboompitten licht bruinen in een pan met olijfolie en even laten afkoelen.
Snijd de zalm en de avocado in 10 dunne plakjes.
Doe de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp ze grof. Voeg de olijfolie en de balsamico met een beetje citroensap toe en meng dit door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg op elk bord afwisselend 5 plakjes avocado en 5 plakjes zalm en schep hier de tapenade over.



Smakelijk!