AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

12 goede en gezonde redenen waarom je nu een massage moet boeken


De dagen worden korter, en ook het lontje van ons humeur. Tijdens de donkere maanden zijn we ook vatbaarder voor stress, verkoudheden en stramme spieren. Tijd om je eens goed te laten verwennen! Boek snel een massage!


Hieronder geven we 12 gezonde excuses om je laten masseren


 1.  Massage heeft een positief effect op je immuunsysteem

Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Het lichaam maakt dan meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd waardoor het immuunsysteem wordt versterkt. Minder dagen afwezig op het werk dus!

 2.  Massage vermindert stress

Massage zet je gedachten voor een moment stil. Het maakt je hoofd leeg. Zorgen, slecht slapen en het meuhhh-gevoel worden minder. Massage is een zeer doeltreffend bij spanningen, nervositeit of stress. Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote (in)spanningen. In bepaalde gevallen kan massage zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verkleinen.

3.  Massage verbetert je slaap

Massage zorgt ervoor dat je sneller de slaap zal vatten. Ook zal dieper slapen is. Gedaan met met het verkeerde been uit het te stappen! Tijdens een massage maakt je lichaam serotonine aan dat gunstig is voor de slaap.

4.  Massage maakt je gelukkig

Door massage komen de gelukshormonen serotonine en endorfine vrij.  Deze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. 

5.  Door een massage zit je beter in je vel

Massage bevordert een gezonde huid. Ze wordt elastischer omdat de spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. De doorbloeding in de huid wordt ook beter waardoor deze meer kleur krijgt.
 
6. Massage maakt gespannen spieren soepelder

Een massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Een massage kan zorgen voor oplossen van blokkades in de nek-, schouder- en rugspieren.

7.  Massage verbetert de bloedcirculatie

De bloedcirculatie is levensbelangrijk voor het lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er knopen ontstaan. Een knoop, of triggerpoint, is een bundel spiervezels die aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel beweegt. In zo’n triggerpoint hoopt melkzuur zich op, wat een moe gevoel in de spier geeft. De knopen zorgen alsook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde. Door massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur beter weg kan. Het is ongelooflijk wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Vaak voelt je hoofd dan in een keer vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij. Je lichaam krijgt een boost!

8.  Massage verwijdert afvalstoffen

Een massage activeert de bloedcirculatie en de lymfevaten waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

9.  Massage zorgt voor een betere ademhaling

Massage kalmeert de ademhaling. Men gaat dieper ademhalen, waardoor er meer zuurstof naar longen en hart gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat deze zich kan normaliseren.

10.  Massage verbetert de concentratie

Massage brengt orde en rust in je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Het is dus een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen!

11. Massage zorgt dat pijn minder pijn zal doen

Bij een massage wordt hetzelfde deel van je hersenen geactiveerd als bij pijnstillers zoals codeïne. Dus als je ergens pijn hebt, vraag dan of iemand je daar even wil masseren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat massage een duidelijke vermindering van pijn kan teweeg brengen

12. Een massage is gewoon heerlijk!!! Wat voor massage het ook is, het voelt gewoon fijn 

Samengevat, dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.


We gaven je 12 goede redenen om snel een massage te boeken! Waar wacht je nog op?


Drs. Christiaan JanssensTerug naar Prive Sauna Akwa
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram