AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Beautytips voor volwassen beauty's


Iedere leeftijd heeft zijn charmes en hoe ouder hoe wijzer. Allemaal uitspraken die we wel eens voorbij horen komen. Je kan het daar alleen maar 100% mee eens zijn. Maar is het dan ook zo als het op huidverzorging aankomt? Wij hier bij Akwa vroegen het ons af en kwamen tot de conclusie dat het vast niet voor iedereen opging. Om deze met jaren vergaarde charme een handje te helpen en om je huidverzorgingskennis een beetje bij te spijkeren, kun je in deze blogpost beautytips voor de rijpere huid terug vinden.


Beautytip 1: Probeer onnodige wrijving te voorkomen

Teveel huidverschuivingen veroorzaken verslappingen je het gezicht. Dit komt omdat de elasticiteit met de jaren afneemt. Span bijvoorbeeld bij het weg halen van je oog make-up met een vinger de huid rond je ogen en maak met je andere hand de huid schoon. Maak bij het reinigen van je hele gezicht het watje een beetje vochtig voordat je de reinigingsmelk erop doet. Dit maakt je reiniging nog zachter en beperkt de wrijving tijdens het reinigen. Probeer ook te letten op hoe vaak je met je kin op je hand steunt. Het klinkt misschien gek maar op langere termijn kan dit verslappingen bij je kin veroorzaken.


Beautytip 2: De magische formule

Voor de rijpere huid zijn bescherming, exfoliëren en het aanvullen van het tekort aan vetten de weg naar een stralende huid. Het weg halen van doffe huidcellen geeft een frisse jeugdige tint. Bij de rijpere huid kan je dit het beste met een vloeibare peeling doen. Dit voorkomt namelijk huidverschuivingen. Schakel verder (ook in de herfst) over naar een wat vollere verzorging met een SPF dagcrème.

Beautytip 3: Ga nog een stapje verder

Een interessant feitje is dat je gezichtshuid vast zit aan je gezichtsspieren. Het nemen van een gezichtsmassage is daarom geen luxe maar pure preventie. Een goede massage stimuleert de doorbloeding, wat weer zorgt voor een gezonde uitstraling en schudt de gezichtspieren wakker. Dit zorgt weer voor versteviging.


Pascale LoveniersTerug naar Privé Wellness Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram