AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

6 voordelen van de infraroodsauna


Zoals u misschien weet, is zweten een goede manier om calorieën te verbranden en uw lichaam van afvalstoffen te ontdoen.
De infrarood sauna helpt uw lichaam te zweten en zo sneller van een aantal toxines, waaronder zware metalen zoals kwik en lood, en omgevingschemicaliën, te elimineren. Maar dat zijn niet de enige voordelen van de infrarood sauna. Met deze technologie kunt u ook afvallen, ontspannen, de pijn verlichten, de bloedcirculatie verbeteren en de huid reinigen.


De 6 voordelen van infrarood sauna therapie

Infrarood sauna

1. Detoxen
Zweten is een proces van het lichaam om toxines te elimineren, waardoor het een cruciaal onderdeel is van ontgifting. In vergelijking met de traditionele Finse sauna, elimineert de infrarood sauna ongeveer zeven keer meer toxines.

2. Ontspanning
Infrarood sauna therapie bevordert ontspanning door te helpen bij het evenwicht van cortisol, het stresshormoon, in uw lichaam De warmte die door de sauna wordt gegenereerd, zal ook helpen om spieren te ontspannen en spanning te verlichten.

3. Pijnbestrijding
Als u last heeft van spierpijn of gewrichtspijn, kan de infrarood sauna deze vorm van ontsteking verlichten door de bloedsomloop te verbeteren en de spieren te ontspannen.

4. Gewichtsverlies
De warmte die door een infrarood sauna wordt gegenereerd, zorgt ervoor dat de kerntemperatuur toeneemt, wat kan leiden tot een verhoogde hartslag, een vergelijkbare verhoging zoals bij het sporten. Wanneer uw lichaam harder moet werken om de kerntemperatuur te verlagen, zal uw lichaam meer calorieën verbranden, wat kan resulteren in gewichtsverlies. In een wetenschappelijk artikel in The Journal of the American Medical Association komt men tot de conclusie dat een 30 minuten durende sessie in de infrarood sauna ongeveer 600 calorieën helpt te verbranden.

5. Verbeterde circulatie
Aangezien de straling van de infrarood sauna uw lichaamstemperatuur verhoogt, zal ook de bloedcirculatie stijgen. Regelmatige infrarood sauna sessies,  kunnen de bloedstroom stimuleren, het spierherstel verbeteren, en pijn en ontstekingen verminderen.


6. Huidzuiverend
De infrarood sauna helpt om uw huid te zuiveren door het elimineren van toxines uit uw poriën en door de bloedcirculatie te verbeteren. Dit resulteert in een duidelijk zachtere en gezondere huid.


Infrarood golflengtes
Infrarood sauna behandelingen zijn beschikbaar op verschillende golflengtes: kort, midden en lang.

- Korte golflengte is het beste voor wondgenezing en verhoging van de immuunfunctie.

- De middelste golflengte is ideaal voor het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van spierontspanning.

Lange golffrequenties worden voornamelijk gebruikt voor detoxificatie doeleinden.


Aanbevelingen

Als u de eerste keren in de infrarood sauna gaat is het aan te raden om te starten met sessies van vijf minuten op +/- 65°C, en dit dan langzaam op te trekken tot sessies van 15 tot 20 minuten.
Als er geen infrarood sauna beschikbaar is, maar u toegang heeft tot een Finse sauna, kunt u nog een vergelijkbare graad van ontgifting bereiken met sessies van 15 minuten op +/- 85°C.


Drs. Christiaan JanssensTerug naar Prive Sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram