AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Het belang van een goede nachtrustEen goede nachtrust is iets waarnaar we tijdens de dag al naar uitkijken. Onze dagen zijn namelijk erg gevuld en vergen meer en meer van ons lichaam. Maar ben jij helaas, net zoals vele anderen, geen geboren slaaptalent? 

Lees dan de hieronder vermelde informatie en tips!

Je kan je misschien wel eens afvragen wat nu net de aanbevolen hoeveelheid uurtjes slaap is. Wel, gemiddeld, dit is echter zeer afhankelijk van de persoon tot persoon, wordt door de medische wetenschap aangeraden om zo’n 7 à 8 uur per nacht te genieten van de warmte van je bed. Voor sommigen is dit minder, voor sommigen is dit meer, maar het belang van een goede nachtrust blijft voor iedereen dezelfde.

Tijdens deze broodnodige uren slaap verwerk je namelijk alle opgedane kennis van de voorbije dag. Slaap je niet voldoende, dan zal je niet alleen je concentratievermogen aanzienlijk afnemen, maar je zal ook merken dat je minder gauw op je woorden komt en dat je geheugen in het algemeen al snel bergaf zal gaan. Een goede nachtrust is bovendien ook van uiterste belang voor je lichaam, aangezien de nacht de rustpauze vormt voor je spieren en gewrichten. Bij onvoldoende slaap gaat je conditie afnemen, ga je je futloos voelen en zal je afweer afnemen, met mogelijk allerlei kwaaltjes en ziekten tot gevolg.

Een goed bed, daar start het mee!

Een goed bed is perfect afgestemd met je lichaam. Hiervoor dien je je bewust te zijn van je slaaphouding. Waarom? Overdag zijn het voornamelijk je buik- en rugspieren die je lichaam in staande vorm houden, dus deze dienen ’s nachts te ontspannen om voldoende te kunnen recupereren tegen de volgende dag. Ben je een echte wroeter? Bedenk dan tijdens het vinden van een goede slaaphouding, dat je deze spieren dient te ontzien!

Verder moet je ook rekening houden met je lichaamsbouw. Deze hangt namelijk nauw samen met de hardheid van je matras: ben je een lichtgewicht? Kies dan voor een zachte matras. Ben je een gezet type? Dan is een matras van hardere aard je beste vriend.

Kies voor een goede, ondersteunende matras!

Ongeacht welke slaaphouding je aanneemt en wat je lichaamsbouw precies is, een goede matras dient te voldoen aan een aantal eisen. Sleutelwoorden hierbij zijn dan voornamelijk veerkrachtig, ademend en warmte-isolerend. Deze drie eigenschappen hangen dan ook nauw samen met de vulling van je matras. Deze draagt immers bij tot een goede steun voor je rug. Nu heb je keuze uit diverse vullingen, maar de meest frequente zijn: schuim, latex en veren. Ze hebben elk hun kenmerkende karakteristieken en alleen jij kan bepalen dewelke je precies nodig acht voor jouw nachtrust.

Terug naar Akwa Beauty & Wellness Everberg

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram