AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Make-up tips voor de donkerdere of gebruinde huidVoor iedere huidskleur bestaat make-up die de voorkeur verdient, zo ook voor de donkere huid. In dit artikel zullen we make-up tips geven die zowel van toepassing zijn op mensen die van nature een donkere huid hebben, als op mensen van wie de bruinere kleur het werk van het zonnetje is. Het is de bedoeling dat de gekozen kleuren de mooie en warme uitstraling van de deze huid nog meer benadrukken.


Foundation en concealer

Het voordeel van een donkere huid is dat oneffenheden en onvolkomenheden minder opvallen. Om het uitzicht van de huid nog mooier te maken kan het beter zijn om toch wat concealer en foundation te gebruiken. Bij mensen met een donkere huid is een concealer met een oranje basis meestal heel geschikt. Deze concealer helpt om donkere kringen onder de ogen te maskeren en om de ogen mooi op te lichten. Voor de donkere huid is het een stuk lastiger om de juiste foundation te vinden. In een zee van ivoor, zijn chocolade en mokka tinten veelal moeilijker te vinden. Over de jaren heen is echter veel vooruitgang geboekt en breidt het aanbod gelukkig steeds verder uit. Voor foundation is een transparante poederfoundation de beste keuze. Hierdoor komt de mooie, warme kleur van de donkere huid beter tot zijn recht. Een donkere huid heeft veelal maar weinig foundation nodig, omdat deze op een natuurlijke manier reeds egaler is dan de lichte huid.

Welke oogmake-up is aan te raden voor de donkere huid?

Voor een donkerdere huid zijn er veel kleuren oogschaduw mogelijk. De kleur die men verkiest, hangt af van wat men het liefste heeft of van de gelegenheid. Wil men een natuurlijke look, dan zijn neutrale tinten als beige, taupe of ivoorkleur het best. Een mooie glanzende gouden of zilverkleurige oogschaduw of een oogschaduw in pasteltinten staat ook mooi bij de donkere huidskleur. Voor het creëren van een sensuele look gaan vrouwen met een gebruinde of donkerdere huid het best voor smokey eyes met donkere kleuren oogschaduw zoals grijstinten en zwart. Opvallendere kleuren voor een exotische uitstraling zijn felle kleuren roze, groen, paars of blauw. De ogen komen nog beter uit met een mooie zwarte eyeliner en mascara.

Highlighter en blush

Bij een lichte huid geeft blush het gezicht wat meer kleur. Bij een donkere huid zal dit minder nodig zijn. Eventueel zou men de warme gloed van de huid kunnen benadrukken met een beetje donkerrode blush, maar er kan ook gekozen worden om alleen wat highlighter te gebruiken. Highlighters bevatten pigmenten die licht reflecteren en zorgen voor een mooie glans op de huid en zullen zo de jukbeenderen nog mooier benadrukken. Breng de highlighter aan op de bovenzijde van de jukbeenderen. Men kan de highlighter ook gebruiken vlak onder de wenkbrauwen om de ogen het best te laten uitkomen.

Wat is de beste kleur voor de lippen?

De juiste kleur lippenstift zorgt ervoor dat de mooie donkere kleur van de huid nog beter tot haar recht komt. Het best is het te kiezen bij een natuurlijke donkere huidskleur voor donkerrode of bordeauxrode lippenstift om de warme uitstraling van de huid meer te benadrukken. Een koraalkleurige lippenstift is meestal de ideale kleur bij een licht gebruinde huid van die mensen die in de zomer, op een veilige, gezonde manier, mooi door de zon zijn gebruind.


Pascale Loveniers
Terug naar Prive Wellness Vlaams-Brabant

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram