AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Perfect opgemaakte ogen achter je bril


De twee belangrijkste oogafwijkingen zijn bijziendheid en verziendheid. 
Bijziendheid is de oogafwijking waarbij voorwerpen die ver af niet scherp gezien kunnen worden. Om dit te compenseren is een bril met negatieve (-) lenzen noodzakelijk.
Verziendheid is een oogafwijking waardoor voorwerpen die vlak bij zijn niet scherp gezien kunnen worden. Om dit te compenseren is een bril met positieve (+) lenzen noodzakelijk.

Er zijn mensen die al op jonge leeftijd een bril nodig hebben, maar is dit niet het geval dan is het toch zo dat vrijwel iedereen rond middelbare leeftijd “te korte armen krijgt”. Dat wil zeggen van dichtbij gaat het zien steeds slechter. En dan komt het moment dat u misschien voor het eerst aan een bril moet, met (in dit geval) + glazen.
En als u een bril draagt, is het ook het beste hier uw oogmake-up op aan te passen. 
Maar eerst moet u vaststellen of uw ogen (achter uw glazen) door het aanbrengen van make-up kleiner of groter kleiner gemaakt moeten worden. 
Bij een bril met min (-) glazen lijken je ogen kleiner. Daarom kan je het beste werken met ogenschaduw waar parelmoer in zit. In ieder geval moet u een lichte kleur ogenschaduw gebruiken. Want lichte, glanzende kleuren halen naar voren, zodat het resultaat hiervan is dat uw ogen naar voren komen en daardoor groter lijken. 
Door het dragen van plus (+) glazen worden je ogen als het ware uitvergroot. Daardoor lijken ze groter en ronder. Het is hierbij aan te raden een donkere of in ieder geval een zo donker mogelijke ogenschaduw te gebruiken waardoor uw ogen kleiner lijken.


Hieronder enige algemene make-up tips voor de brildraagsters


• Houdt bij het kiezen van de kleuren van uw make-up rekening ook rekening met de kleur van uw brilmontuur.

• Let bij het uitzoeken van uw bril op de parallel tussen de wenkbrauwen en de bovenrand van het montuur.

• Als u rouge gebruikt, is het heel belangrijk dat de lijn van de rouge de contouren van de bril in de richting van de slaap volgen. De rand van de bril mag het oppervlak van de 
rouge echter niet onderbreken.

Bij een ronde gezichtsvorm kunt u, om het gezicht langer te laten lijken, de zijkanten van het gezicht iets donkerder maken door een foundation te gebruiken die een tint donkerder is dan uw “normale” kleur foundation. 

• Bij het dragen van een bril is het heel belangrijk om de vorm van de wenkbrauwen heel
mooi strak te epileren. Dit kunt u zelf doen, maar natuurlijk ook laten doen. Maak de
wenkbrauwen vooral nooit zwart. Dit maakt het gezicht hard en toont de eventuele 
rimpels meer.

• Als de wenkbrauwen te licht van kleur zijn kunt u ze het beste donkerder maken door ze te laten verven in een kleur die het beste past bij uw huid-, ogen en haarkleur. Of door ze wat meer kleur te geven met behulp van een wenkbrauwenpotlood of wenkbrauwpoeder met sjabloon. 

• Verder raad ik u aan (zeker de dragers van plus glazen) eens na te denken over het laten aanbrengen van permanente make-up van wenkbrauwen en/of ooglijntjes. Dit bespaart u enorm veel tijd en moeite bij het aanbrengen van een perfecte make-up/oogmake-up. 

• Mooie donkere wimpers zijn altijd supervrouwelijk. Hiervoor kunt u altijd een zwarte kleur mascara gebruiken. Natuurlijk kunt u ook eens experimenteren met een andere kleur mascara. Heeft u hele lange wimpers die tegen de brillenglazen aankomen krul ze dan met een wimperkrultang.

Verschillen in opmaak tussen - en + glazen in een bril


Bij min glazen lijken je ogen kleiner.


Ogenschaduw sterker ofwel “harder”aanzetten. Bij voorkeur in lichte, glanzende (parelmoer) tinten.
Wilt u twee of drie kleuren ogenschaduw gebruiken? Breng de lichtste kleur aan vanaf de onderkant van de wenkbrauwen tot de wimperrand van het bovenste ooglid. De middenkleur in de arcadeboog (dit is de oogplooi) en  de donkerste kleur in de buitenooghoek. Zorg er vooral voor dat de verschillende kleuren mooi in elkaar overlopen. Breng wat highlighter aan op het midden van het ooglid.
Het opzetten van een eyeliner maakt de ogen veel sprekender. Dit kunt u doen door een Kajal potlood warm te maken. Daardoor wordt de stift zachter en gaat het beter. Of door vloeibare eyeliner. Om dit mooi te kunnen doen vergt wel enige ervaring, dus oefening. Het alternatief is om permanente make-up te laten aanbrengen.

Bij plus glazen lijken je ogen groter en ronder.


Ogenschaduw in matte, zachte, middendonkere en donkere kleuren. Hierdoor lijken de ogen kleiner. Maat de ogen vooral “rustig”op.
Wilt u twee of drie kleuren ogenschaduw gebruiken? Doe dat dan net als hierboven (punt 3) maar dan wel in matte, zachte, donkere kleuren.
Omdat deze brillenglazen vergrotend werken moet het opzetten van een eyeliner zeer zorgvuldig worden gedaan. Want ieder “foutje”is heel goed te zien. Zeker in uw geval is permanente make-up aan te bevelen.
Doordat deze brillenglazen uitvergroten worden schaduwen en onregelmatigheden geaccentueerd. Een concealer (afdek/camouflage stift) zorgt ervoor dat deze onregelmatigheden minder te zien zijn.

En als u af en toe de wereldweer eens door een roze bril bekijkt maakt het niets uit of u dat doet door min of plus glazen!Pascale Loveniers

Akwa Beauty & Wellness


Terug naar Privé Wellness Akwa Everberg

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram