AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Zeven tips om een droge huid te voorkomenEr zijn veel dingen die men kan doen om een droge huid te voorkomen. Schoonheidsinstituut Akwa heeft een speciale behandeling voor de droge huid, maar zelf kan je dagdagelijks al veel doen om je droge huid te beschermen. Hieronder vind je zeven tips die helpen om de droge huid gezond te houden.

1) Zorg voor de juiste luchtvochtigheid in huis

Een te lage luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat de huid te droog wordt. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50%  is het beste voor in huis. Door de verwarming of de airconditioning kan de lucht in je huis echter te droog worden. Met een luchtbevochtiger kan je dit probleem makkelijk oplossen.


2) Niet te lang douchen of baden

Neem je graag een heet bad of douche? Dit kan misschien heel ontspannend zijn, maar voor de huid is het echter niet zo best. Door langdurig te douchen of te baden, verliest de huid te veel vocht. Bovendien verliest de huid het natuurlijke vetlaagje dat nodig is voor bescherming en het vasthouden van vocht. In warm water lost dit laagje op. Gebruik ook geen geparfumeerde producten (douchegels, handcrèmes, bodylotions, deodorants). Ze kunnen agressief zijn voor de huid en werken eczeem in de hand.


3) Voorzichtig met reinigingsproducten

Producten zoals zeep, shampoo en douchegel beschadigen namelijk de samenstelling van het beschermlaagje van onze huid, waardoor je huid uitdroogt. Gebruik daarom alleen milde producten en kies bij voorkeur voor een niet-alkalische zeep. 


4) Smeer de huid na het baden of douchen in

Als je uit de douche of uit bad komt, is de huid nog warm. Door de combinatie van deze warmte en het beschermende vetlaagje dat deels weg is, verdampt er veel vocht uit de huid. Daarom voelt de huid na het douchen trekkerig aan en kan het jeuken. Deze verdamping kan er ook voor zorgen dat je kleine barstjes in de huid kan krijgen. Smeer je daarom direct na het afdrogen in met een hydraterende, voedende crème. 


5) Dode huidcellen verwijderen

Ook het verwijderen van dode huidcellen is belangrijk om de huid in goede conditie te houden. de huid verzacht en bovendien zorgt het verwijderen van deze dode huidcellen ervoor dat producten zoals verzorgende crèmes beter worden opgenomen. Scrubs met grove en harde korrels kan je beter niet gebruiken, deze tasten de beschermlaag aan. Het beste is een scrub met fijne korreltjes of een peeling met enzymen.

6) Voeding en levensstijl

Een gezonde levensstijl is uitermate belangrijk om de huid in topconditie te houden. Door veel water te drinken kan je vermijden dat de huid droog wordt. Het is om dezelfde reden niet verstandig om vochtafdrijvende dranken zoals koffie of alcohol te nuttigen. Ook een tekort aan bepaalde vetten en eiwitten kan een negatieve invloed hebben op de huidconditie. Drink daarom dagelijks ongeveer 1.5 tot 2 liter water en eet voldoende eiwitten en gezonde vetten. Vooral omega-3 is belangrijk. Deze zijn onder andere te vinden in vette vis en bonen. Naast de voeding is vanzelfsprekend de nachtrust zeer belangrijk. Slaap voldoende en regelmatig om de huid in topconditie te houden.


7) De huid tegen de weersomstandigheden beschermen

Is het koud? Is de lucht droog? Dan heeft de huid een extra bescherming nodig, vooral van het gelaat en de handen. Smeer deze daarom de huid in met een bodylotion en gebruik een hydraterende handcrème. Doe bij winterweer steeds gepaste kleding aan om de huid te beschermen (handschoenen, sjaal, muts). Je huid heeft natuurlijk niet alleen bescherming nodig tegen de kou, maar ook tegen de zon. Gebruik daarom zonnebrandcrème en/of een dagcrème met een beschermingsfactor van ten minste 15. Op dagen dat de zon fel schijnt, is zelfs een hogere factor nodig. Vermijd veelvuldig zweten, want zweet werkt uitdroging van de huid in de hand.


Hou je aan deze tips en je huid zal er goed bij varen!


Pascale Loveniers

Akwa Beauty & WellnessTerug naar Blogmenu

Terug naar Prive Sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram