AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Hoe er goed uitzien


Met een ander kapsel en een andere make-up en huidverzorging kunt u er zo tien jaar jonger uitzien. Uw uiterlijk moet passen bij de vrouw die u nu bent niet bij de vrouw die u was.

Crèmes

Er is nog geen stof ontdekt die collageen, eiwit, vet en vocht kan vervangen, stoffen die onze ouder wordende huid verliest. Ook de scheurtjes in het collageen, die ontstaan als onze huid rimpels krijgt, zijn niet te herstellen. Crèmes kunnen het ontstaan van lijnen en rimpels niet tegenhouden, welke exotische ingrediënten er ook in zitten, maar een goede reinigende en vochtinbrengende crème wel die de buitenste huidlaag niet uitdroogt.

10 tips om de veroudering van uw huid tegen te gaan vindt u onder deze link.

Haar

Na de overgang groeit uw haar langzamer, de haren worden dunner en er komen steeds meer grijze haren. Het is een fabel dat grijs haar grover is. Grijs haar lijkt grover doordat de hoofdhuid droger wordt. Dit komt doordat de talgklieren minder talg produceren. Het is verstandig een rijkere shampoo en conditioner te gebruiken, die meer vocht inbrengen. Dat zijn geen verkooppraatjes: ze kunnen echt vocht in het haar brengen.


Tips voor een goede haarverzorging

Als u al jaren hetzelfde kapsel hebt, vraag uw kapper dan eens hoe u dat een beetje moderner kunt maken. Kijk inn de tijdschriften en knip fot’os uit van kapsels die u mooi vindt. De meeste kappers zijn daar blij mee, want een foto is duidelijk. Als u een nieuw kapsel alleen maar kunt uitleggen, kan de kapper u verkeerd begrijpen.

·        Werk de eerste grijze haren weg met een semi-permanente haarkleuring die een tint lichter is dan uw eigen kleur.

·        Met was highlights kunt u het effect van grijze haren ook teniet doen.

·        Probeer nooit dezelfde kleur te houden als vroeger. Niet alleen uw haarkleur, maar ook uw teint verandert. Een lichtere kleur staat u dan vaak beter.

·        Zout-en-peperkleurig haar kunt u opfleuren met een lichtblonde semi-permanente haarkleuring. Zo krijgt u hetzelfde effect als met de kostbare highlights.

·        Als u mooi grijs wilt worden, maar uw haar is hier en daar gelig, kunt u een zilverspoeling nemen om de kleur wat op te peppen.

 

Make-upkleuren

U kunt kiezen uit een regenboog aan kleuren. Neem een vergrootglas en kijk in de spiegel naar de verschillende kleuren in uw irissen. Al deze kleuren zijn als oogschaduw geschikt. Houd bij het kiezen van een kleur rekening met uw teint. Als u een warme teint hebt, kiest u warme kleuren zoals goud en brons. Een koelere teint vraagt om zilver en paarstinten. Hebt u een bleke huid, gebruik dan geen al te donkere kleuren. Hebt u een olijfkleurige huid, dan vallen bleke kleuren weg en kunt u beter iets donkers kiezen.

Brunettes

Voor u zijn donkere tinten geschikt. Probeer olijfgroen, brons en terracotta oogschaduw, met een warme perzikkleurige of geelbruine rouge en roest-, wijn- of warm neutraal koraalrood op de lippen.


Blondines met een lichte teint

Heidepaars, zachtgrijs, lila en ijsblauw zijn goede oogschaduwkleuren, in combinatie met zachtroze of theerooskleurige rouge. Neem een oudroze of frambooskleurige lipstick.


Grijs haar

Grijsblauwe of staalblauwe oogschaduw staat mooi bij grijs haar. Neem framboos- of theeroostinten voor de lippen.


Zwarte huid

Kies een oogschaduw in edelsteenkleuren of koper en brons. Neem roestbruin en fuchiaroze als rouge en voor de lippen wijnrood of brons.

 

Ander make-up nemen

Toen u 17 was, wilde u door uw make-up ouder lijken. Maar als u zich zo blijft opmaken, ziet u er misschien nog steeds ouder uit dan u bent. Mest uw make-uptas eens genadeloos uit. De kleuren die u een paar jaar geleden goed stonden, staan u nu misschien niet meer. Naarmate u ouder wordt, verandert uw teint; trakteer uzelf op een paar nieuwe kleuren. Kijk eens in modebladen wat de nieuwe lijn voor dit jaar is, welke producten er zijn en of er misschien iets voor u bij is. Als u in de bladen alleen jonge vrouwen ziet, maak dan eens een afspraak bij een cosmeticastand en laat u door ervaren schoonheidsspecialistes adviseren. Een van de gemakkelijkste manieren om er jonger uit te zien, is door goed na te denken over de manier waarop u uw foundation gebruikt. Een dikke laag verbergt uw rimpels niet, maar benadrukt ze juist. Foundation gaat in alle lijnen zitten. Hoe ouder u wordt, hoe minder u ervan moet gebruiken.

Make-uptips

·        Probeer u eens zonder foundation op te maken. Met een camouflagestift kunt u kringen onder uw ogen of couperose wegwerken. Een glimmende neuw kunt u altijd matteren met wat compactpoeder in de kleur van uw huid.

·        Als u vindt dat u foundation nodig hebt, kies er dan een die licht reflecteert of schakel over op een gekleurde vochtinbrengende crème.

·        Probeer uw gezicht geen kleur te geven met uw foundation; daar is uw rouge voor. De foundation moet precies dezelfde kleur hebben als uw huid. U hoeft hem dan niet overal aan te brengen, maar alleen waar het nodig is, meestal op wangen, kin en neus.

·        Epileer de verdwaalde haartjes onder aan uw wenkbrauwen; uw blik wordt er meteen een stuk opener door.

·        Als u te sterk geëpileerde wenkbrauwen hebt, werk ze dan eens bij met wat wenkbrauwpoeder in plaats van met een potlood, want dat kan zo’n hard effect geven. Breng de kleur met een hoekig borsteltje zo aan dat u zachte, natuurlijke wenkbrauwen krijgt.

·        Neem geen glitter-oogschaduw, want daardoor vallen de lijnen meer op. Neem oogschaduw met een zachte glans; matte oogschaduw kan weer wat saai zijn.

·        Een scherpe lijn met een eyeliner is mooi als je 18 bent. Gebruik een eyelinerkwast en donkere oogschaduw en breng daarmee zo dicht mogelijk bij de wimpers een dunne lijn aan. Het effect is zachter en flatteuzer.

·        Rougekwasten zijn vaak te klein, waardoor u een gekleurde streep over uw wang krijgt. Werk liever met een poederkwast. Hou het niet bij de wangen alleen, maar breng voor een gezonde gloed de rouge ook aan op kin, slapen en voorhoofd.

·        De beste rouge voor uw huis is de kleur die uw wangen ook hebben als ze vanzelf rood zijn.

·        Bouw de kleur in dunne lagen op. Dat ziet er mooier uit, maar blijft ook langer zitten.

·        Als uw huid van nature droog is, gebruik dan rouge in crème vorm. Stip de jukbeenderen hiermee aan nadat u uw dagcrème hebt aangebracht en meng ze door elkaar terwijl de huid nog vochtig is.

·        Lippen kunnen minder vol worden en de omtrekken minder scherp. Teken de lipomtrek met een lippotlood aan.

·        Gebruik geen lippotlood dat donkerder is dan uw lipstick; dat geeft een te hard effect. Kies een kleur die bij uw eigen lippenkleur past. De contour wordt scherper en de lipstick loopt niet meer zo snel door.

 

Huidverzorging

Na de overgang wordt uw huid droger en dunner. Dode huidcellen blijven langer zitten, waardoor er droge plekken ontstaan. Om de huid zo vochtig mogelijk te houden, kunt u het best een vettere dag- en nachtcrème gebruiken en uw huid twee keer per week scrubben. De basisregel van reinigen: vocht inbrengen en beschermen, is in deze levensfase belangrijker dan ooit.

·        Bescherm uw huid tegen de zon.
Ongeveer 80% van de rimpels wordt veroorzaakt door eerdere beschadiging door de zon. Bescherm u tegen verdere beschadiging met minimaal beschermingsfactor 15.

·        Vergeet uw hals en handen niet in te smeren.
Ze worden net zoveel blootgesteld aan de zon als uw gezicht.

·        Drink meer water.
Water is goed voor de snelheid van de stofwisseling. Dat geldt ook voor lichaamsbeweging, al is het maar wandelen of zwemmen.

·        Gebruik geen sterk vochtinbrengende crèmes rond uw ogen.
U hebt de volgende ochtend dan gegarandeerd dikke ogen. Gebruik liever een oogcrème en breng die stapsgewijs aan langs het bot onder uw oog. Klop de crème dan zacht met uw ringvinger in uw huid.
Terug naar homepagina

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram