AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

10 tips voor het gebruik van conditioner

 


Een hairconditioner, haarversteviger of crèmespoeling is een cosmetisch product gebruikt bij haarverzorging, met als functie het haar gemakkelijker doorkambaar, soepel, zacht en glanzend te maken en/of er volume en luchtigheid aan te geven.Hierbij enkele handige tips voor het gebruik van conditioner

1. Leave-in conditioner
Een leave-in conditioner versterkt droog, poreus en beschadigd haar. Zoals de naam zegt, breng je deze conditioner normaal aan na het wassen en hoef je het product daarna niet uit te spoelen. Maar ben je op zoek naar een snelle manier om een strandlook te scheppen? Gebruik dan een beetje van deze conditioner op je vochtige haar, kam het en vlecht het vervolgens. Vrijwel onmiddellijk zorgt dit voor dikke, golvende lokken. Verder kan een leave-in conditioner een oplossing bieden voor ontembare, kroezelige lokken.

2. Eerst conditioner, dan shampoo geeft meer volume
Eigenaardig maar conditioner gebruiken voor de shampoo zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor vollere lokken. Volgens schoonheidsexperts wordt conditioner immers zelden of nooit volledig uitgespoeld, waardoor het na gaat wegen op het haar en voor minder volume zorgt. De routine omdraaien, kan voor een verrassend effect zorgen.

3. Conditioner zonder shampoo is ook mogelijk
Elke dag shampoo gebruiken geeft soms droge en gespleten puntjes. Wie het haar dus liever niet elke dag wast, hoeft daarom niet de conditioner te laten. Zonder conditioner droogt het haar immers gemakkelijk uit, gaat het pluizen en wordt het broos.

4. Kies de juiste conditioner
De juiste conditioner kiezen kan moeilijk zijn. De beste wijze om de knoop door te hakken is om een conditioner te kiezen op basis van de textuur van je haar. Bij dun haar kies je voor een conditioner die volume geeft. Wie dik en vet haar heeft, kiest best een formule met minder olie.

5. Geen conditioner op basis van silicone
Conditioners moeten het haar voeden en zorgen voor een gezonde glans. Door echter producten op basis van silicone te gebruiken, gaat net je haar de natuurlijke voedingsstoffen verliezen. Ga dus op zoek naar betere varianten.

6. Mijd de haarwortels
Begin bij de puntjes en kam de conditioner goed door het haar maar echte tot ongeveer halverwege. Zo wordt het haar daar gehydrateerd waar het meest nodig is. 

7. Je haarkleur langer behouden met een haarmasker
Een degelijke conditioner is vooral belangrijk voor diegenen die het haar kleuren. Af en toe een haarmasker aanbrengen zorgt er voor dat de haarkleur langer blijft na elke wasbeurt. Het beschermt de haarzakjes.

8. Regelmatig afwisselen is niet nodig
Hoewel we regelmatig te horen krijgen dat je haar na verloop van tijd gewoon wordt aan bepaalde producten, is deze bewering niet juist. In plaats van je favoriet product weg te gooien, investeer je beter in een zuiverende shampoo om tweewekelijks de restjes conditioner die ongetwijfeld achterblijven mee te verwijderen.

9. Kort, lang, vet, broos of fijn haar: allen moeten een conditioner gebruiken.
Een conditioner maakt je haar minder statisch, zorgt ervoor dat het glad en soepel, handelbaar en gemakkelijk doorkambaar wordt, en geeft het glans en extra bescherming. Zorg er wel voor dat je een conditioner kiest die bij je haartype past.

10. Ook gezond haar heeft nood aan conditioner.
Net als je huid heeft je haar ook nood aan vocht. De zon, wind, luchtvervuiling, verwarming en airco zorgen er immers voor dat je haar heel wat vocht verliest. Met een conditioner hou je het vochtgehalte van je haar op peil. Wat een hydraterende crème doet voor je huid, doet conditioner voor je haar.


Pascale Loveniers


 

Terug naar Prive Sauna Akwa

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram