AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Vaak in de sauna? Dan leef je langer!Vaak tot zeer vaak naar de sauna gaan, geeft duidelijk minder kans op vroeg sterven ten gevolge van aandoeningen van de hart- en bloedvaten. Dit is de opmerkelijk conclusie die staat in een studie die gepubliceerd is in het Amerikaanse magazine JAMAThe Journal of the American Medical Association.

In deze studie werden 2.315 mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar 21 jaar (!) lang gevolgd. De studie werd uitgevoerd in Finland, het land van de sauna.

De resultaten van studie zijn echt wel opmerkelijk. Zo is het risico op een hartaanval 22% lager bij de deelnemers die twee tot drie keer per week naar de sauna gaan in vergelijking met mannen die dat niet doen. Dit percentage loopt zelfs op tot 63% bij mensen die vier tot wel zeven maal per week naar de sauna gaan.

Als de studie naar de oorzaken van overlijden kijkt, blijkt het risico op vroegtijdig sterven 24% lager bij mannen die twee of drie keer per week naar de sauna gaan en zelfs 40% bij diegenen die dat minstens vier tot zeven maal per week doen.

 

En hoe langer de sessie in de sauna, hoe langer je leeft. (zonder te overdrijven natuurlijk)


Het is niet helemaal duidelijk waarom regelmatige saunagangers langer leven, maar het is duidelijk een goede manier om de tijd te spenderen. Een levenswijze die meer gebaseerd is op rust, levenskwaliteit en welbevinden, is waarschijnlijk ook een oorzaak.Drs. Christiaan Janssens
CRO Akwa Wellness


Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram