AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Massage voor de bloed- en lymfestroom



Via het hart- en vaatstelsel stroomt het bloed door het lichaam. Het hart pompt het bloed door de sterke slagaderen. Het slagaderstelsel voert bloed vanuit het lichaam naar de gebruikers, namelijk de organen en weefsels. Gebruikt bloed loopt via de aderen terug naar het hart, waar het proces opnieuw begint. Het bloed stroomt met minder druk door de aderen dan door de slagaderen. 

Veel aders hebben kleppen die ervoor zorgen dat het bloed niet de verkeerde kant op stroomt. Hierom zal de massagetherapeut om de doorbloeding te bevorderen bij een massage vooral stevig in de richting van het hart strijken.


Het lymfevatenstelsel is een ander systeem. Lymfe of lymfevloeistof is een heldere, kleurloze vloeistof die door een apart vatenstelsel stroomt: het lymfevatenstelsel. 

Lymfe bestaat uit weefselvocht. In lymfe bevinden zich ook enkele witte bloedcellen (waaronder specifiek de lymfocyten). Lymfe wordt door lymfeklieren gefilterd. Het is daarom een belangrijk onderdeel van het afweerstelsel van het lichaam. Er lopen lymfekanalen door het hele lichaam waarop zich filterpunten, lymfeklieren, bevinden. Deze punten zijn er onder andere in de hals, de oksels en de lies. 

Masseren in de richting van het hart helpt lymfe naar de dichtstbijzijnde lymfeklieren te voeren.



Drs. Christiaan Janssens



Terug naar blogoverzicht


Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram