AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Massages door de eeuwen heen


Massages zijn al eeuwen oud. In de Romeinse culturen werden de gladiatoren gemasseerd voor ze in de arena traden. De Egyptenaren masseerden met modder uit de Nijl, puur uit esthetisch aspect. De Griek Hippocrates vond dat massage tot de basiskennis van elke arts hoort te behoren. In de oosterse culturen is massage iets alledaags. Hier in het Westen is het nog steeds iets uitzonderlijk maar de opkomst van massage is wel volop aan de gang.


Een massage is meer dan genieten en relaxen. Tijdens een massage gaat de therapeut structureel te werk met huid, spieren en bindweefsel. Het bevordert de bloedcirculatie, het verlaagt de hartslag, het verwijdert afvalstoffen, het werkt energetisch, het versterkt de levenskracht en het geeft extra weerstand (zowel fysiek, emotioneel en mentaal). 


Een massage brengt balans tussen lichaam en geest. Het is wetenschappelijk aangetoond dat door een regelmatige massage het immuniteitssysteem versterkt wordt waardoor men minder vatbaar wordt voor ziekte. Kortom, een goede massage heeft een helende werking op het totale zijn!
Drs. Christiaan Janssens
Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram