AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Waarom doet de sauna zo goed in de zomer?


De revitalisering van een saunasessie is heerlijk in elke seizoen. Of het nu koud is buiten of heet, de sauna heeft altijd zijn voordelen. Maar waarom is de sauna zo goed in de zomer?

Koud water doet wonderen voor je lichaam. Koud water na de sauna is één van de beste en goedkoopste wellnessprogramma’s die er bestaat​​. Juist tijdens de hete zomermaanden is het zonde om dit genot weg te laten. Ook de Finnen gebruiken hun sauna winter en zomer.

Opwarmen en zweten

Het zweten in de sauna valt absoluut niet te vergelijken met het zweten in hoogzomertemperaturen. Ten eerste, in de sauna hebt u geen kledij aan, dus niets plakt of schuurt en het geeft het gevoel van een vrij ademende huid! Ten tweede, is het de bedoeling dat u voor u in de sauna gaat een douche neemt, zo verwijdert u alle bacteriën én meteen ook vervelende geurtjes. In de sauna transpireert u dus wel, maar stinkt u helemaal niet!


Afkoelen en ontspannen

Bijkomend voordeel van een saunabezoek in de zomer is het afkoelen. Na het weldadige bezoek aan de sauna raden we u aan om buiten een luchtje te scheppen. Het is voor de bloedcirculatie goed om even buiten te wandelen. Zo koel je volledig en mild af. Maar de frisse lucht is ook goed voor nieuwe toevoer van zuurstof. Heerlijk verfrissend daarna is het koude dompelbad! De stap is kleiner om degelijk te leren afkoelen, want op zo’n warme dag doet dit juist goed. Voor de intensievere afkoeling is er dan een duik in het blauwe water van het zwembad. Afkoelen na de sauna is zeer belangrijk, dus u doet er goed aan om deze stap niet te vergeten!

Van de werking van de wisselende temperaturen krijg je een stevig dosis nieuwe energie. De zintuigen staan weer op scherp.

Dus, wie nog nooit een sauna heeft bezocht in de zomer, moet gewoon eens doen!


Christiaan JanssensTerug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram