AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Contactlenzen in de sauna?Dit hangt af van uw individueel gevoel maar er is niets op tegen indien u uw lenzen in de sauna inhoudt. 

De warmte is zeker niet schadelijk voor de lenzen. U kunt wel last krijgen van een schurend of branderig gevoel. Om dit tegen te gaan is kunt u regelmatig uw lenzen bevochtigen door met de ogen te knipperen. Hierdoor voorkomt u dat het bindvlies van uw ogen uitdroogt en uw lenzen beginnen te prikken. 

Het beste is echter om gewoon uw ogen te sluiten. Dit is toch het beste om te ontspannen. Als u de cabine verlaat, knipper dan een paar keer met de ogen om het bindvlies extra te bevochtigen. Opgelet in het dompelbad. Verlies dan uw lenzen niet.

Draagt u week- of maandlenzen? Maak de contactlenzen dan naderhand goed schoon. Leg uw lenzen wanneer u terug thuis bent in de lenzenvloeistof.

Tijdens een saunasessie kunnen uw ogen en lenzen blootgesteld worden aan bacteriën. Zeker als u de sauna hebt gekoppeld aan een goede duik in het zwembad, is het verstandig om de lenzen extra goed schoon te maken. Dit om te voorkomen dat u, in de dagen nadat u de sauna hebt bezocht, last krijgt van een infectie of irritatie.


In ieder geval is het steeds het beste indien u vooraf raad vraagt aan uw oogarts.


Christiaan Janssens

CRO Akwa WellnessTerug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram