AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Soorten Peelings


Soms biedt een gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te behalen en kan het nodig zijn een stapje verder te gaan door een peeling te gebruiken. Niet alleen worden oneffenheden zoals rimpeltjes, acne of littekens minder zichtbaar, een peeling werkt ook stimulerend voor de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering. Het gelaat, de decolleté, de handen en de armen kunnen samen behandeld worden. Deze geconcentreerde huidvernieuwingsbehandelingen zijn perfect om in deze tijd van het jaar te gebruiken. Het is heel belangrijk dat je de klant vooraf vertelt hoe de procedure in zijn werk gaat en welke resultaten ze mag verwachten. Zeker als het de eerste keer is!


Er zijn verschillende soorten chemische peelings zoals de glycolzuurpeelings, melkzuurpeelings of fruitzuurpeelings. Elke soort heeft een eigen werking. Daarnaast variëren de peelings in sterkte. Met de lichtere peelings heb je wat minder spectaculaire resultaten maar wel een korte herstelperiode. Met diepere peelings kun je een duidelijk resultaat zien, maar is er een langere herstelperiode nodig. 

Soorten chemische peelings

Fruitzuurpeeling
Bij een fruitzuurpeeling wordt een fruitzuur op de huid gebracht die vervolgens gedurende een bepaalde tijd de huidcellen gaat losweken. Afhankelijk van de tijd van inwerken, worden meer of minder huidlagen verwijderd.  Een fruitzuur peeling is een lichte peeling die de huid een frisser karakter geeft en de fijne lijntjes vermindert. Na de peeling kan de klant bij wijze van spreke meteen weer aan het werk. De peeling moet meerdere malen worden herhaald om een goed resultaat te behalen.
  
Glycolzuurpeeling
Een medische peeling op basis van glycolzuur maakt de huid gladder en verfijnt de poriën. De behandeling is ideaal voor de acné-gevoelige en/of vette, dikkere huidtypen.

TCA-peeling
Een TCA-peeling is een chemische peeling die fijne rimpeltjes laat vervagen. Ze helpt ook voor het verbleken van pigmentvlekjes. Na de behandeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Het uiteindelijke resultaat - een nieuwe, frissere, gladdere huid - wordt in de weken daarna zichtbaar. Na ongeveer drie maanden is het eindresultaat bereikt.


Pascale Loveniers

Akwa Beauty & Wellness


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram