AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Waarom zweten in de sauna?Zweten is een natuurlijke reactie van ons lichaam op de hitte van de sauna.

Deze reactie is normaal. 
We zweten omdat ons lichaam temperatuur moet verliezen. Het lichaam heeft een gemiddelde temperatuur van  rond de 37°C. Wanneer de omgevingstemperatuur stijgt, gaat ook de lichaamstemperatuur de hoogte in. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water. Door het zweten verdampt dat water en krijge we terug een normale lichaamstemperatuur.


In de sauna is het belangrijk dat het ganse lichaam op een handdoek rust. In zithouding is het dan ook de bedoeling dat ook de voeten op de handdoek staan. Zo wordt vermeden dat de houten banken doordrongen worden van zweet.

Zweten is dus normaal in de sauna. Wanneer u vooraf een douche neemt met water en zeep, dan ruikt u zeker niet, dan is het gewoon vocht dat u verliest. Door te douchen verwijdert u de bacteriën. Het zijn deze bacteriën die voor de vervelende geur zorgen.

Het is dus belangrijk om vooraf een douche te nemen. Na toiletgebruik is een douche om dezelfde hygiënische redenen, verplicht. Na de douche goed afdrogen, zorgt ervoor dat de niet zo frisse geurtjes geen kans krijgen.


Drs. Christiaan Janssens

Boek een Prive SaunaTerug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram