AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Wat betekent wellness?


Wat is wellnessen? Wat is wellness? Of wat is op een gezonde manier leven? 

Wellness is een manier van denken en van leven.Hierbij vijf gouden tips om goed te wellnessen, om te genieten van het leven:

Doe alles met mate
Het is een oude wijsheid, maar het klopt als een bus. Doe alles met mate. Drink dus vooral dat glaasje wijn als je dat wilt, maar overdrijf niet. Train genoeg, maar niet te veel. Doe je best, meer kun je echt niet doen. Je wordt pas gelukkig als je een gezonde balans vindt in je leven.

Luister naar je lichaam
Voeding is voor iedereen anders. Iemand heeft ooit bedacht dat we rond half zeven moeten eten. Maar als je honger hebt om vijf uur, eet dan gewoon om vijf uur. Iedereen is anders en ook elk lichaam is anders. De één verbrand simpelweg meer dan de ander. Leer vooral je lichaam kennen. Weet wanneer het wat nodig heeft. Schrijf desnoods de tijdstippen op: wanneer heb je het meeste honger? Wanneer heb je behoefte aan energie? Dus, welke signalen geeft jouw lichaam en hoe ga je hier mee om.

Verander en verander en verander
We hebben allemaal gezonde (maar ook ongezonde) gewoontes. Los van die gewoontes is het goed om sport en voeding af te wisselen. Als je altijd spinazie eet, dan mis je bijvoorbeeld belangrijke granen. Probeer verwondingen tijdens het trainen te voorkomen door bijvoorbeeld af te wisselen met meditatie. Nogmaals, leer je lichaam kennen.

Onderhou je lichaam
Eten is belangrijk. Maar wat dacht je van water, lucht, zon, natuur, sporten, relaties, spiritualiteit, inspiratie en alle andere goede dingen? Blijf open staan voor vernieuwing, voor verandering, voor nieuwe uitdagingen. Ga uit je comfortzone en ontdek nieuwe dingen. Ook als het gaat om je lichaam.

Doe niet aan perfectie
Geef toe, perfectie bestaat niet. En als het wel zou bestaan, dan zou je kunnen stellen dat de druk om continu perfectie te zijn, imperfectie geeft. We willen ons allemaal goed voelen en er ook goed uit zien. Dat kan echter zonder dat perfecte voedselschema of trainingsschema. Strikte schema’s resulteren vaak niet in een positief resultaat op de lange termijn.

Hou je aan deze tips en je leven zal gevuld worden met welbevinden.


Bron: Newsmonkey "Wat is wellness"


Drs. Christiaan Janssens
Terug naar Prive Sauna Akwa


Terug naar blogoverzicht


Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram