AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Wat is massagetherapie?De klassieke of Zweedse massage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontspannen persoon met het doel om diens lichamelijk welzijn te verbeteren, eventuele klachten te voorkomen en zijn of haar gezondheid te bevorderen.

De Zweedse massage wordt toegepast op gezonde mensen en op gezond weefsel. Deze vorm van massage is vooral gericht op het voorkomen van problemen. De klassieke massage is een uitstekend middel om het welzijn en de gezondheid te verbeteren, om zich in het algemeen beter te doen voelen. Een goed gedoseerde massage kan zowel voor een heerlijke ontspanning als voor meer energie gegeven worden. Toch zijn er nog te weinig mensen die kiezen voor een massage. Als ze er dan toch voor kiezen is het meestal op vakantie of bij een bezoek aan een sauna. Op andere plaatsen in de wereld wordt veel meer gemasseerd, vooral dan in de oosterse culturen, maar ook in de Verenigde Staten. Wel wordt hier in Europa veel van massage gebruik gemaakt in de sport. Sportmensen weten en voelen dat ze door een massage sneller recupereren, en niet alleen fysiek maar ook mentaal. Mensen met een handicap vinden eveneens veel baat bij een massage. Maar in het dagelijkse, Europese leven is massage geen gemeengoed. Als we echter goed op ons huisdier letten dan zien we hen sterk genieten van aaien of borstelen. Waarom zou het dan bij ons anders zijn?

Massage heeft niet alleen invloed op de spieren en het herstel van het lichaam, maar op het hele organisme, op onze geest en ons gedrag. Voor massagetherapie moet men de nodige (tast)ervaring ontwikkelen om het juiste effect te bereiken. Een ervaren massagetherapeut kan met de juiste toegepaste technieken zeer veel bereiken.


Drs. Christiaan Janssens

CRO Akwa WellnessTerug naar Prive Sauna Akwa

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram