AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Veel gestelde vragen over Permanente Make-UpHeeft u al besloten een afspraak voor permanente make-up te maken? Of heeft u nog vragen? Onderstaande lijst bevat nuttige informatie over de permanente make-up behandeling.


Hoe lang blijft permanente make-up?

Permanente make-up blijft ongeveer 2 tot 5 jaar.


Wat houdt de behandeling in?

Na een grondige bespreking over kleur, dikte en stijl, wordt een voorbeeld getekend op de te behandelen plaats. Dit wordt bijgewerkt tot het naar uw zin is. Hierna start de permanente make-up behandeling. Na ongeveer 1 maand komt u terug om nog eens alles te herpigmenteren voor het kleurbehoud. Op dat moment kunnen er ook nog steeds aanpassingen doorgevoerd worden.


Kan iedereen permanente make-up hebben?

Absoluut! Permanente make-up kan aangepast worden aan ieders smaak en stijl, van natuurlijk tot opvallend. Wel moeten mensen die bloedverdunners nemen (ook aspirine), toestemming hebben van hun behandelende arts om tijdelijk met deze medicatie te mogen stoppen. De arts kan ook toestemming geven om de behandeling te mogen hebben zonder dat men met de inname van de medicatie hoeft te stoppen. Ook diabetici dienen een toestemming van hun arts te hebben. Mensen die regelmatig koortsblaasjes hebben, wordt aangeraden om twee weken voor de behandeling een koortsblaas-remmend middel in te nemen. Bij zwangerschap of borstvoeding wordt er geen permanente make-up geplaatst.


Moet ik mijn wenkbrauwen wegscheren indien ik permanente make-up wens aan de wenkbrauwen?

Zeker niet! Hoe meer wenkbrauwhaartjes men nog heeft, hoe beter. Soms heeft men echter geen wenkbrauwehaartjes meer of nog zeer weinig door ziekte of door een genetische afwijking. In deze gevallen kunnen we wenkbrauwhaartjes pigmenteren met een zeer natuurlijk uitzicht als resultaat.


Doet permanente make-up pijn?

Permanente-make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt door de meeste mensen niet als pijn ervaren. Door de computergestuurde moderne apparatuur kunnen onaangename prikkels tot een minimum worden beperkt.


Moet of kan ik zelf de kleur van het pigment kiezen?

U heeft de keuze uit meer dan 70 pigmentkleuren voor alle huidtypes. Onze specialiste heeft een ruime ervaring en heeft een gespecialiseerde opleiding in kleurenleer gevolgd, om u zo goed mogelijk te adviseren welke kleur het best bij u past.
Kan ik na de permanente make-up nog mijn gewone make-up aanbrengen?

Geen probleem! Permanente make-up is de basis van uw make-up en is niet bedoeld als, bijvoorbeeld, feestmake-up. Permanente make-up accentueert uw natuurlijke gezichtsvorm. U kan dus nog steeds extra make-up gebruiken voor een avondje uit.


Hoe lang duurt een behandeling?

Normalerwijze duurt een behandeling met het gesprek vooraf, het voortekenen, de kleurkeuze en het eigenlijke aanbrengen van de make-up, tussen de 1 en 2 uur.


Wat na de behandeling? Is een speciale nazorg nodig?

Over het algemeen hoeft de behandelde huid na het aanbrengen van de permanente make-up geen speciale nazorg. Om het beste resultaat te bekomen zal onze experte u een overzicht geven van richtlijnen. Ze zal deze richtlijnen even met u doornemen.


Is het resultaat van permanente make-up direct zichtbaar?

Neen, In de eerste week zal de pigmentatie in het algemeen wat donkerder zijn dan het eindresultaat. Door het natuurlijke proces van celvernieuwing zal na ongeveer 3 tot 5 weken het gewenste resultaat zichtbaar zijn. De kleur van het pigment neem ongeveer met 40% af in de eerste week.


Is permanente make-up veilig?

Permanente make-up bij schoonheidsinstituut Akwa is veilig. Wij voldoen aan de strengste eisen van onze beroepsorganisatie. Zo wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe, steriele naald. Deze naald wordt na de behandeling vernietigd!


Is permanente make-up duur?

Permanente make-up is niet goedkoop. Maar u heeft van 's morgens tot 's avonds, op vakantie of na het sporten, perfect gestileerde wenkbrauwen, een haarscherpe eyeliner, en mooi lippen. Het gaat dus niet alleen om het lijntje of de contour, het gaat om het comfort dat u jarenlang elke dag terug zult ervaren.


Is permanente make-up te vergelijken met tatoeëren?

De basis lijkt op elkaar. Zowel bij tatoeëren als bij permanente make-up wordt door middel van een naald pigment in de huid aangebracht. Maar hier eindigt dan wel alle overeenkomst. De apparatuur, de techniek en de samenstelling van de pigmenten zijn totaal verschillend.


Mocht u nog andere vragen hebben, dan kan u ons steeds contacteren op het nummer 0468.24.39.24 of per mail op info@akwa.be.


Artikel over Permanente Make-Up


Permanente make-up bij Schoonheidsinstituut Akwa te Everberg, 

permanent mooi met permanente make-up!
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram