Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

Hoe krijg je terug meer energie?


De privé sauna is uiteraard de ideale plek om te ontspannen en de batterijen terug op te laden. Gewoon weg van het dagelijks gedoe. Vergeet gewoon die telefoon en leg je agenda aan de kant. Geniet en doe energie op!

Die rust is goed voor ons maar onderschat niet de waarde van de sauna, de hammam of de jacuzzi.

Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, waardoor u minder vatbaar bent voor een verkoudheid en zelfs griep. We ervaren een privé sauna bezoek als een ontspannende energie booster, en we willen die energie zo lang mogelijk behouden. Bij ons druk en vaak stressvol leven is dit echter niet gemakkelijk. Onze productie van het stresshormoon (cortisol) gaat regelmatig in overdrive, waardoor het energieniveau daalt en de vermoeidheid toeneemt.

Als je meer energie hebt, zal je beter gezind zijn en zal je geduld, je concentratie en ook je gewicht verbeteren. Het ontspannen in de privé sauna is een goed idee, maar het helpt ook om uw gezonde eetgewoontes vol te houden en het stresshormoon in balans te houden. Wist je dat 55% van de mensen toegeven dat ze minder bewust zijn van wat ze eten als ze moe en gestresst zijn?

Je hoeft geen zwaar detox programma of dieet te volgen. Met onderstaande tips kom je al heel ver om met veel energie de herfst en de winter te doorstaan.

1. Vitamine B 

Vitamine B helpt ons lichaam om gezonde rode bloedcellen aan te maken. Deze hebben we nodig voor onze hersenen, ze zetten het voedsel in energie om en versterken ons metabolisme.

Vitamine B is te vinden in:

Groene bladgroenten: ontgiften van bloed, sterke antioxidant, versterken het immuunsysteem, helpen wonden genezen, ...
Mager vlees, vis en lever: ze leveren essentiële vetzuren, stimuleren het metabolisme en versterken de zenuwcellen.
Noten bevatten vitale vitamine B-complexen, zoals riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), thiamine (vitamine B1), vitamine B6 en foliumzuur (vitamine B11). Deze vitamines zijn essentieel voor een goede gezondheid en algeheel welzijn.
Biergist: gedeactiveerde gist, vol eiwitten, mineralen en vitamine B. Je koopt ze in tabletvorm.

2.Maca

Maca is een voedzaam en energierijk knolgewas dat bekend staat als adaptogeen, wat betekent dat het een regulerend effect heeft op het lichaam en onder andere de hormoonspiegel, de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk in balans kan brengen. Maca is een natuurlijke regulator van het cortisol niveau. Het is aangetoond dat Maca helpt bij het verbeteren van slaap, humor en het geheugen.

½ tot 1 theelepeltje om te starten, mengen in vruchtensap, smoothie of yoghurt. Een makkelijke manier om terug energie te krijgen!

3. Eet minder suiker

Deze tip zag je waarschijnlijk al van ver aankomen. Maar waarom is het belangrijk om minder suiker te eten? Suiker tast de reserves van B-vitamines aan (ondertussen is het je wel duidelijk hoe belangrijk deze zijn) en het maakt dat de suikerspiegel in het bloed hoog staat en daarna zelfs crasht. Hierdoor voelen we ons moe, futloos en humeurig.

Laat je niet verleiden door artificiële suikers of suikervervangers in light producten. Ze zijn niet veel beter dan gewone suiker. Maar kies liever voor natuurlijke suikers. Je vindt ze vooral in groenten en fruit. Ook Stevia, palmsuiker, kokossuiker, agavesiroop, esdoornsiroop en dadelstroop zijn te verkiezen boven de geraffineerde witte suiker.


Home

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram