Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

Sauna tijdens de zwangerschap?Zwanger zijn is geen ziekte! En het is dan ook geen reden om de sauna te mijden wel integendeel! Uw lichaam werkt voor twee en kan een beetje verlichting gebruiken. Dat krijgt het volop in de sauna.

Sauna vergemakkelijkt de geboorte

Als u regelmatig de sauna bezoekt, ontspannen uw spieren in de omgeving van het bekken en hebt u minder last van krampen. De spieren van het geboortekanaal worden zacht en soepel. Dit zal de geboorte voor u en uw kindje vergemakkelijken. De geboortefase wordt korter en de pijn dragelijker. Dit is naast de goede hygiënische omstandigheden, de reden waarom vrouwen vroeger in Scandinavië kinderen kregen in de sauna.

Oedemen verminderen

Naarmate de zwangerschap vordert, neemt het vochtgehalte in het weefsel en in het bloed toe met ongeveer 8 liter. Alleen de hoeveelheid bloed stijgt al met 40%,van 6 naar 8 liter. Hierdoor kunnen er echter vochtophopingen (of oedemen) ontstaan. Door het zweten in de sauna verminderen deze vochtophopingen. Uw lichaam spoelt tegelijkertijd ook slakken weg. Dit is niet alleen goed voor u maar ook voor het kind.

Vermindering van het risico op trombose

Als u over een zwak bindweefsel beschikt en last zou kunnen krijgen van spataders, dan moet u vanaf het begin van de zwangerschap in de sauna gaan. Deze lichaamstraining van uw bloedvaten vermindert de kans op spataders. Daardoor vermindert dan ook het risico op trombose.

Neem dit op met uw arts

Zoals steeds is het het beste om, voor u een saunabezoek plant, even met uw arts te overleggen. Hij of zij kent uw individuele situatie het best en kan inschatten wat aan te raden is voor u en uw kind.

Prive Sauna AkwaE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram