Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

10 gezondheidsvoordelen van stoombaden en sauna's


Privé Sauna Fire

De voordelen van sauna en stoombaden worden vaak over het hoofd gezien door gebruikers die ze alleen zien als een manier om te ontspannen en tot rust te komen. Hoewel sauna en stoombaden inderdaad zowel uw lichaam en geest ontspannen, hebben ze ook vele andere voordelen.

Hieronder geven we 10 extra voordelen op van sauna en stoombaden die vaak onderbelicht worden:


1. Reinigt de huid: De stoom helpt onzuiverheden uit de huid te verwijderen. Voorts heeft het een positieve werking op acne. Het helpt ook om de bloedcirculatie te verbeteren waardoor de huid een gezonde gloed krijgt. De huid ziet geweldig uit en voelt ook zo aan. 

Privé Sauna Akwa

2. Verlicht spanning: De warmte van de sauna kalmeert de zenuwuiteinden en ontspant ook de spieren. Een minder bekend voordeel van sauna's en stoomcabines is dat ze gewrichtspijn kunnen verminderen, evenals hoofdpijn.

3. Verwijdert gifstoffen: De warmte van sauna's en stoomcabines laat het lichaam zweten. Zweten ontdoet het lichaam van afvalstoffen. Een verblijf van een kwartier in een sauna of een stoomcabine ontdoet het lichaam van de opgestapelde afvalstoffen van één dag.

4. Vermindert Stress: De warmte van de sauna zorgt ervoor dat het lichaam endorfine's en andere 'feel good' stoffen vrijgeeft. Deze stoffen verminderen het gevoel van stress op het lichaam. Veel mensen voelen zich gerevitaliseerd en ontspannen na een sessie in de sauna of de stoomcabine. Ze zijn 100% klaar om de rest van de dag aan te pakken. 

Privé Sauna Akwa

5. Post-workout ontspanning: De spieren hebben na het sporten een sterke behoefte aan ontspanning om een snel en gezond te herstellen. Wanneer uw spieren ontspannen zijn, wordt dit herstelproces, dat van vitaal belang is voor spierversterking, versneld. 

6. Kan helpen bij gewichtsverlies: Regelmatig bezoek aan de stoomcabine of sauna kan helpen om enkele kilootjes te verliezen. Uiteraard is een deel te danken aan het verlies van water. Wanneer het lichaam het water opneemt is dit effect ongedaan gemaakt. De cardiovasculaire training zorgt echter wel voor een echt gewichtsverlies.

7. Opent de sinussen: De warmte van sauna's en stoombaden opent en verdunt de slijmvliezen. De slijmen worden losser en men kan beter en gemakkelijker ademhalen. Met dit in gedachten kunnen sauna's en stoombaden ook worden gebruikt om de effecten van een verkoudheid te milderen.  
8. Bevordert een gezonde bloedstroom: De haarvaten van het lichaam verwijden wanneer ze worden blootgesteld aan de warmte van de sauna of de stoomcabine. Hierdoor kan het bloed vrijer en gemakkelijker stromen door het hele lichaam waardoor de zuurstofsaturatie zal toenemen.

Privé Sauna Akwa

9. Kan de flexibiliteit verhogen: Het regelmatig strekken van stijve spieren voordat u een sauna of stoomcabine ingaat, kan ertoe leiden dat de warmte uw vermoeide en stijve spieren doordringt, waardoor ze soepeler en losser worden. 

10. Het kan leuk zijn! Naar de sauna of het stoombad gaan is niet iets dat alleen gedaan moet worden. Het is iets dat leuk kan zijn met vrienden. Terwijl u lekker bijpraat, ervaart uw lichaam alle voordelen van de eerder aangehaalde punten.

Privé Sauna Akwa
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram