Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

De Jacuzzi en uw Gezondheid


Van alle relaxatietechnieken die mensen gebruiken is één van de meest effectieve de kracht van warmte. Warme baden werden reeds in de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen of om verstijfde of gespannen spieren te verlichten.

In de fysiotherapie bestaat er dus reeds een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en te helen. De warmte van een jacuzzi werkt op dezelfde manier maar op een grotere schaal. Zelfs een kort bad van enkele minuten in een jacuzzi kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich kan ontspannen.

De warmte van het water in de jacuzzi zorgt er ook voor dat je hart sneller gaat slaan. Als je hartslag versnelt wordt je bloedcirculatie ook beter en krijgen je spieren dus meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Op die manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook kunnen er gemakkelijker nieuwe cellen aangemaakt worden. De jacuzzi zorgt voor een beter circulatie van het bloed waardoor je huid sneller kan regenereren zodat je er ook gezonder zult uitzien.

Hoewel een warme jacuzzi voor je lichaam dan wel erg ontspannend werkt lijkt het op onze geest soms een tegenovergesteld effect te hebben. Na een warm bad of een jacuzzi voelen veel mensen zich scherper, alerter en frisser. Het ontspannende effect zorgt er waarschijnlijk voor dat we ons hoofd beter kunnen klaren waardoor we beter gewapend zijn tegen de dagelijkse stress als we er weer uitkomen.

De jacuzzi werkt dus zuiverend voor zowel lichaam en geest.Christiaan Janssens

CRO Akwa Wellness


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram