Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

4 tips om de gezondheid van uw hart te verbeteren


Een gezonde levensstijl voor het hart kan helpen bij het beheersen van veel van de risicofactoren die hartziekten en beroerten veroorzaken - zoals een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes en roken. De sleutel tot het verbeteren van de hartgezondheid is het aanbrengen van kleine veranderingen in uw levensstijl en eetgewoonten, dag voor dag.

Een gezonde levensstijl omvat goede eetgewoonten, stressbeheer, lichaamsbeweging en stoppen met roken. Hier volgen enkele tips die een aanzienlijk positief effect kunnen hebben op de gezondheid van uw hart:


1. Gezonde eetgewoonten aannemen

Om uw hartgezondheid te verbeteren, raden deskundigen u aan de volgende kleine veranderingen aan te brengen:

Olijfolie

- Verminder de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetten in uw voeding. Kies in plaats daarvan voor onverzadigde vetten (enkelvoudig en meervoudig onverzadigd) uit canola-olie, olijfolie en zachte, niet-gehydrogeneerde margarine om in te bakken en te frituren.

- Probeer je voeding zo veel mogelijk te variëren. Kies veel volkorenbrood en -granen en kleurrijke vruchten en groenten als tussendoortje.


2. Beheers uw stress

Privé Sauna Akwa Blog


Stress kan gezonde gewoonten zoals lichaamsbeweging en gezond eten in de weg staan. Doe aan stressverlagende activiteiten zoals lichaamsbeweging, luister naar rustgevende muziek, praat met iemand die u vertrouwt, of lach gewoon met een vriend.


3. Wees actief


Probeer de meeste dagen ten minste 30 minuten matig intensieve lichamelijke activiteit te beoefenen om gezond te blijven en uw risico op hartaandoeningen te verkleinen. Kies activiteiten die u leuk vindt, zoals wandelen, tuinieren of zwemmen, en maak ze deel van uw dagelijkse routine. Elke stap telt.


4. Vermijd roken


Roken is een belangrijke oorzaak van hartziekten, kanker en andere ernstige ziekten. Het is ook een ernstig gevaar voor de mensen om je heen. Binnen een jaar na het stoppen met roken, wordt uw risico op hartziekten gehalveerd. Praat met uw arts voor advies en technieken over hoe te stoppen met roken.


Christiaan Janssens

CRO Akwa Wellness


Privé Sauna Akwa BlogPrivé Sauna Akwa
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram