Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

Mag ik met diabetes in de sauna?


Wat is diabetes?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Het lichaam is niet meer in staat om zelf de bloedsuikerspiegel te regelen. Er wordt geen insuline meer aangemaakt of er wordt slecht gereageerd op de insuline en daardoor voelt u zich moe en futloos. 

Insuline inspuiten zorgt ervoor dat het lichaam weer in evenwicht komt en dat u zich beter voelt. Door het verschil van warm en koud schommelt de bloeddruk en het is daardoor dat diabetespatiënten moeten opletten.

Mag een diabeticus in de sauna gaan?

Een diabetespatiënt moet echter de sauna niet mijden. Het is namelijk niet zo dat een saunacyclus veel energie kost en een te grote inspanning zou zijn. Integendeel van de sauna krijgt men juist meer energie! 

Diabetespatiënten hebben een verhoogde kans op aderverkalking. Door regelmatig naar de sauna te gaan, verbetert de patiënt zijn conditie en worden zijn bloedvaten soepeler. 

Een goede opvolging in de sauna is van groot belang. Het is aan te raden om samen met iemand naar de sauna te gaan die de gewoontes van de diabetespatiënt goed kent. Op die manier voorkomt men eventuele problemen met de bloedsuiker.


Waar moet je als diabeticus rekening mee houden als je in de sauna wilt gaan?


- Geen insuline inspuiten juist voor je de sauna ingaat.

- Steeds in gezelschap naar de sauna gaan.

- Regelmatig je glucosewaarden meten.

- Een snack voor noodgevallen voorzien.

- Je tijd in de sauna beperken. 

- Luister steeds naar je lichaam en nooit overdrijven.

- Steeds goed afkoelen.

- En voldoende rusten.


Raadpleeg steeds vooraf uw arts. Hij of zij kan u de beste raad geven in verband met uw gezondheid.E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram