Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

De weldaden van de infraroodsaunaToepassingen van infraroodstralen in de medische wereld

Infraroodtechnologie is helemaal niet nieuw. Infraroodbehandelingen worden sinds de jaren zestig van de vorige eeuw toegepast in de medische wereld. Studies hebben aangetoond dat infraroodtherapie heilzaam is bij diverse klachten zoals reuma, artrose, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress, maar ook bij ernstigere aandoeningen. 

Ook diabetici en mensen met chronische darmaandoeningen zijn gebaat bij een infraroodtherapie.

De infraroodsauna

Een sessie in een full spectrum infraroodsauna is in de eerste plaats leuk. Men neemt bewust even tijd voor zichzelf om te ontspannen; al dan niet met muziek of een goed boek erbij. Door de warmte worden de spieren soepeler en kunnen de nek en schouders ontspannen. 

Het lichaam warmt op en het afkoelsysteem treedt in werking. Dat wil zeggen dat het hart aangepord wordt om harder te werken om meer bloed door de aderen te doen stromen en zo de overtollige warmte af te voeren. Tegelijkertijd worden een deel toxische stoffen uit het lichaam afgedreven.

Effecten van de infraroodsauna

Heel dit proces vraagt energie, dus men is, zittend en genietend, calorieën aan ‘t verbranden. Eén beurt in een infraroodsauna doet het lichaam evenveel goed als een kwartiertje intensief sporten. Het gewichtsverlies is in beide gevallen vergelijkbaar. De vochtbalans moet in beide omstandigheden opnieuw in evenwicht gebracht worden, maar de calorieën die verbrandt zijn, is men kwijt. 

Voor mensen die niet kunnen of willen sporten is dit de ideale manier om de conditie op peil en tegelijkertijd het gewicht onder controle te houden. Ook oudere mensen of mensen met aandoeningen aan de luchtwegen hebben baat bij een sessie in een full spectrum infraroodsauna.Christiaan Janssens

CRO Akwa Wellness


Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram