Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

In de herfst naar de sauna


Herfst. De dagen worden korter, het regent, de bladeren vallen van de bomen en het is langer donker. 

Jammer genoeg hebben veel mensen dan ook last van een herfstdip of vanaf december, een winterdepressie (Seasonal Affective Disorder). In deze periode worden we makkelijker ziek. Onderzoek wees uit dat maar liefst 30% van de mensen hiermee te kampen heeft. Hoog tijd om het probleem aan te pakken dus. Volgens hetzelfde wetenschappelijk onderzoek valt er al veel op te lossen door goed zorg te dragen voor je lichaam en geest. Naar de sauna is een van de oplossingen.

Sauna verhoogt je weerstand

Regelmatig naar de sauna gaan, verhoogt je weerstand en dus ben je minder snel ziek. Het is belangrijk om op de juiste manier naar de sauna te gaan. Stilletjes aan opwarmen en na elke saunabeurt goed afkoelen en even de tijd nemen om tot rust te komen. 

Door het vernauwen en verwijden van de bloedvaten wordt het lichaam getraind en kan het beter tegen de lagere herfsttemperaturen. Met een regelmatig bezoek aan de sauna krijgt het menselijk lichaam een betere weerstand. Door de sauna kunt u dus beter een griepje of een verkoudheid te lijf gaan.

Verwen jezelf gerust met een dagje sauna op tijd en stond, eventjes tijd voor jezelf nemen, verlaagt de druk van het dagelijkse leven en zorgt ervoor dat je in een opperbest humeur verkeert.
Terug naar Prive Sauna AkwaE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram