AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Veel gestelde vragen over de gezondheid van je nagels


Hou je nagels in het oog

Kijk eens goed naar je vingernagels. Misschien zie je kleine wijzigingen in de textuur of in de kleur, een wit vlekje of een gelig tintje? Misschien is de oppervlakte wat geribbeld, of zijn je nagels broos? Op het eerste gezicht lijken deze onvolmaaktheden niet zo belangrijk, maar het kan wel iets zeggen over je algemene gezondheid. Het is belangrijk om je vingernagels gezond te houden en steeds goed te verzorgen. Dit niet alleen om esthetische en hygiënische redenen, maar ook omdat je dan alert bent voor eventuele wijzigingen.


Wat is het verschil tussen gelish en gelnagels?

Gelish is het best te vergelijken met nagellak die tot drie weken perfect blijft zitten zonder deze afschilferd. Bij gelnagels wordt een verstevigende gel op de nagel gezet. Hierdoor zijn de nagels extra verstevigd, ideaal dus voor lange nagels, nagels die tegen een stootje moeten kunnen of zeer zwakke nagels. Gelnagels blijven tot 4 weken perfect zitten.


Ik ben een nagelbijter, wat kan ik doen?

Bij een nagelbijter zijn de nagels meestal zeer kort. Wij raden hiervoor rbij de eerste maal tips aan om de nagels terug op normale lengte te brengen. Wanneer de nagelbijter gelnagels of gellish heeft, zal het op de nagels bijten niet meer kunnen. Zelfs mannelijke nagelbijters kunnen zo geholpen worden, door een laagje gel te plaatsen met een matte afwerking.


Ik heb een verkleuring op mijn teennagels, wat kan dat zijn?

Waarschijnlijk is dit een schimmelinfectie, ook wel eens een kalknagel genoemd hoewel het niets te maken heeft met kalk. In dit geval werken we de nagel bij waardoor u terug een mooie nagel krijgt. De nagel moet wel behandeld worden met een product. Anderzijds is een verdikte nagel niet altijd een schimmelnagel. Het kan ook een hypertrofische nagel zijn. Hierbij is er geen enkele schimmelinfectie maar produceert de nagelwortel een te dikke hoornlaag. Hierdoor wordt de nagel veel dikker dan gewoonlijk. Dit probleem kan makkelijk worden bijgewerkt tijdens de pedicure, maar aan de oorzaak valt niet te doen. 

Droge, broze nagels die snel breken, kunnen wijzen op een schildklierprobleem.


Ik heb witte vlekjes op mijn nagels, hoe komt dit?

Men zegt wel eens dat je meer melk moet drinken wanneer je last hebt van witte vlekjes op je nagels. Deze plekjes zouden volgens deze theorie ontstaan door calciumgebrek. Maar dat is echter niet het geval. De vlekjes ontstaan ondermeer doordat er lucht tussen de cellen in je nagel zit wanneer je je bijvoorbeeld gestoten hebt. De vlekjes hebben geen enkele functie en verdwijnen weer door het uitgroeien van de nagel.


Wat zijn de ribbels op je nagels?

De ribbels in de lengterichting zijn normaal. Als je ouder wordt, zullen je nagels meer ribbels krijgen. Een ribbel in de breedte kan echter wijzen op een trauma of ziekte, zoals psoriasis of artritis. Dit kan samengaan met een roodbruinachtige verkleuring. Bij ongeveer tien procent van de mensen begint psoriasis in de nagels. Vraag raad aan je huisarts wanneer je dit zou opmerken.


Schoonheidsinstituut AkwaTerug naar Privé Wellness Akwa 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram