AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Wat te dragen in de sauna?Je gaat voor het eerst naar een (privé) sauna? Wat is de geldende dresscode?

Badpak, zwembroek, handdoek of niets in de sauna?

In publieke sauna's worden er meestal geen badkleding gedragen, dus daar zal deze vraag zich niet stellen. In de privé sauna ben je vrij, en kan je dus kiezen.

Denk er aan dat u het in de sauna waarschijnlijk erg warm krijgt. Een badpak of zwemshort bedekt de huid, waardoor uw lichaam niet voldoende kan afkoelen. Bovendien kan het een beklemmend gevoel geven als uw huid bedekt is in de sauna. Omgekeerd belet badkleding de huid om de warmte van de sauna helemaal op te nemen. Een bikini of zwembroek is daarom aan te raden.

Let bij de aankoop van badkleding op de stof van de badkleding. Hoe meer de stof ademt, hoe beter het is. Belangrijker nog is dat de stof tegen hoge temperaturen moet bestand zijn. Veel badkleding is niet gemaakt om te dragen in een warme sauna. De stof kan sneller slijten en ze kan tijdens een saunabezoek zelfs kleuren en nare geurtjes afgeven. 


In ieder geval moet je synthetische stoffen vermijden. Deze stoffen worden in de sauna verhit. Ze absorberen het zweet en remmen het verdampingsproces op de huid af. Er kunnen lichte ontstekingen ontstaan waarbij de huid onaangenaam rood wordt (contacteczeem). 

Het is dus niet aan te raden om een badpak of zwembroek aan te houden in de sauna. bent u toch liever bedekt in de sauna, gebruik dan een saunahanddoek.

Draag ook geen sieraden in de sauna. Halskettingen, oorbellen en dergelijke worden gloeiend heet waardoor brandwonden zouden kunnen ontstaan. En of het materiaal tegen de saunahitte is bestand, is ook de vraag.


Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram