AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Waarom doet een massage zo goed?


Massage is een zeer opbouwende manier om spanning te ontladen, pijn te verlichten en het welbevinden te verhogen. De persoon die masseert, gebruikt zijn handen en vingers om op de spieren en het zachte lichaamsweefsel te drukken en de stijfheid ervan weg te kneden zodat de ontvanger een diepe fysieke en mentale ontspanning ervaart.

Massage is een specifiek gebruik van ons gevoelszintuig. De masseur krijgt veel informatie via zijn handen, welke plekken warm of koud zijn of vastzitten. In de loop van de behandeling gaan deze plekken anders aanvoelen en kunnen ze eenvoudiger bewerkt worden doordat de spanning afneemt. Zowel de masseur als diegene die gemasseerd wordt zullen het verschil opmerken. Men mag niet vergeten dat massage een therapie is voor lichaam en geest. Massage helpt ons op 6 manieren die samen een gevoel van fysiek en mentaal welbevinden creëren.


De zes belangrijke effecten van massage:

1 Diepgaande relaxatie


Hoe meer degene die gemasseerd wordt zich aan de behandeling overgeeft, hoe sterker de complexe cirkelgang wordt tussen de zenuwuiteinden in de huid en de hersenen. Signalen die zorgen voor de aanmaak van neurochemische stoffen in het systeem worden uitgewisseld, waardoor het lichaam zich dieper ontspant en de geest positieve gevoelens ervaart.2 Positief voor de huid, u ziet er echt stralend uit

Massage betekent wrijving van de handen over de huid. Hierdoor ontstaat warmte, die het complexe netwerk van fijne bloedvaatjes onder de huid activeert, zodat de bloedtoevoer naar deze plek gestimuleerd wordt. Hierdoor krijgt de huid voedingsstoffen en worden giftige stoffen afgevoerd, waardoor het celvernieuwingsproces aan het huidoppervlak zich versnelt. Als er tijdens het masseren speciale neutrale oliën worden aangebracht, zullen die de huid ook voeden en de soepelheid en elasticiteit ervan vergroten.


3 De ademhaling verbetert

Als specifieke lichaamsdelen zoals de borst of de rug gemasseerd worden, zorgt die beweging ervoor dat de ribbenkast zich uitzet en dat de ademhaling langzamer en dieper wordt. Dit gebeurt vanzelf; men staat er vaak van te kijken hoe oppervlakkig die gewoonlijk blijkt te zijn. Diep in- en uitademen voorziet het hele lichaam van zuurstof waardoor de bloedsomloop aangevuld wordt en elke cel letterlijk voeding krijgt. Massage blaast letterlijk uw ademhalingspatronen nieuw leven in en brengt verlichting bij borstklachten als astma en bronchitis.

4 Positieve invloed op de spijsvertering 

Massage die speciaal op de buik gericht is, helpt bij de voortgang van voedsel en afvalstoffen door zowel dikke als dunne darm, en symptomen als constipatie. Daarenboven maakt het verzorgende aspect van de aanraking emotionele spanning en bezorgdheid los, wat vaak ervaren wordt als ‘vlinders in de buik’. Het is verbazingwekkend hoeveel spanning wij opslaan in onze buik; het is een gebied dat een gevoelige en zorgvuldige behandeling vereist. 

5 Ontgiften

Het lymfevatenstelsel is belangrijk voor de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en heeft een goede bloedcirculatie nodig om efficiënt te functioneren. Regelmatig masseren heeft een weldadig effect op de gebieden waar gifstoffen zich gemakkelijk ophopen, zoals de bovenbenen, dijen en billen. Daar ontstaat vetopslag die de zogenaamde sinaasappelhuid creëren (cellulite).


6 Circulatie versnelt

Dit is goed merkbaar: degene de masseur ervaart het als warmte of hitte onder zijn handen, en de gemasseerde voelt tintelingen als de circulatie sneller wordt. Massage heeft een sterk stimulerend effect op de vezels waaruit het spierweefsel is opgebouwd. Er ontstaat een toestroom van vers bloed, waardoor overtollige afvalstoffen sneller worden verwijderd. Warmte en een betere bloedsomloop zijn tevens goed voor pijnlijke of stijve plekken en maken die losser.


Na het krijgen van een professionele, goed uitgevoerde massage is men als herboren. De spieren voelen soepeler aan, de huid is zacht en je bent en voelt je helemaal ontspannen.Drs. Christiaan Janssens
Terug naar blogoverzicht


 

Terug naar Privé sauna Akwa

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram