AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Wanneer mag je niet detoxen?Mensen met nieraandoeningen zoals nierstenen of een nierontsteking laten het best achterwege om een detox-kuur te doen. Er wordt extra werk van je nieren gevraagd en je zou door een kuur de nieren kunnen overbelasten. 


Het komt erop neer dat je een gezond lichaam moet hebben om aan detox te doen. Dus ook geen detox als je herstellend bent van één of andere ziekte. Op zo’n momenten kan je beter vermijden om je lichaam extra te belasten.

Ook bij zwangerschap is het niet aangewezen om te detoxen. 

Er kunnen ook bijwerkingen optreden tijden een detox-kuur. Dat verschilt echter van persoon tot. Niet iedereen ervaart dit, omdat je in principe genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, alleen op een andere manier. Tijdens de detox-kuur kunnen ontgiftingsverschijnselen ontstaan zoals vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid. Niet iedereen ervaart dit op dezelfde manier en het hangt ook af van de detox-kuur.

De resultaten van de kuur wegen echter met gemak tegen de nadelen op. Het is aan te raden om tijdens de kuur voldoende tijd voor ontspanning te nemen en te blijven bewegen, maar vooral om water te blijven drinken.


 Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram