AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

De Cirkel van het Leven

 

 Het perfecte recept voor een gelukkig en gezond leven? Volgens Health en Life Coaches is dat volgens de filosofie van de “Cirkel van het Leven”.


De uit twaalf elementen bestaande cirkel zou men kunnen zien als een soort levensdieet. U kunt gemakkelijk genoeg nagaan of u gezond genoeg ‘eet’. Teken een cirkel en verdeel die in twaalf taartpunten, voor elk element een taartpunt. Zet nu in elk een punt op een plek die uw tevredenheid op dat gebied reflecteert. Op de gebieden waar u volstrekt tevreden bent, zet u een punt aan de rand van de cirkel. Waar u extreem honger lijdt, komt een punt in de kern. Bij gemiddelde tevredenheid komt een punt ergens in het midden. Verbind nu alle punten om te zien waar uw welzijn tekort komt. Dat zijn de gebieden die wat extra vitaminen, mineralen en aandacht kunnen gebruiken.

Gezondheid

Een goede gezondheid is uiteraard van levensbelang. Het is niet iets wat u volledig zelf in de hand heeft, maar streven naar een gezond gewicht, stoppen met roken, en minderen in vet, suiker en alcohol kan altijd.

Fysieke activiteiten

Bewegen is belangrijk. Maar verplicht uzelf niet naar de sportschool te gaan als u gewichten heffen haat. Kies een vorm van beweging die u leuk vindt, misschien zwemmen, dansen, wandelen, fietsen, yoga... Keuze genoeg!

Relaties

Heeft u mensen bij wie u kunt aankloppen indien dit nodig is? Wordt u gevoed door uw relaties? Familie, vrienden, partners en kinderen; zij vormen een onmisbaar klankbord in goede en slechte tijden.

Werk

Werk vormt een groot deel van ons leven. Tochzijn veel mensen niet tevreden met hun baan. In dat geval zouden er stappen gezet moeten worden om de situatie te verbeteren, te veranderen. Daarom moet je nog geen ontslag nemen. De oplossing kan ook liggen in meer (of minder) verantwoordelijkheden of een ander takenpakket.

Thuissituatie

Hoe ziet uw leefomgeving eruit? Woont u in het huis, de buurt, de plaats waar u zich goed voelt? Voelt u er zich veilig, comfortabel, schoon, prettig?

Spiritualiteit

U hoeft geen gelovige te worden of elke dag uren te mediteren. Wel is het van belang om zo nu en dan boven de dagelijkse gang van zaken uit te stijgen en uzelf af te vragen hoe u uw leven wilt leiden en wat voor u belangrijk is in het leven.

Financiën

Geld alleen maakt niet gelukkig, financiële stabiliteit echter wel. Het gaat er niet om multimiljonair te worden, maar om tevreden te zijn met uw financiële situatie.

Thuis koken

Speciaal boodschappen doen, met liefde de ingrediënten snijden, energie steken in het klaarmaken ervan. Een zelfbereide maaltijd, zonder dat het een topdiner moet zijn, is voedzaam voor lichaam én geest! Voor wat inspiratie hierover kan je wat opzoeken rond 'slow food'.

Sociaal leven

Er is zoveel meer dan werk en thuis. Afspreken met vrienden, naar de film of theater gaan, hobby’s: uw sociale leven inspireert en geeft u het idee echt deel uit te maken van de wereld. En het zal uw werk een thuis juist verbeteren!

Plezier

Vergeet niet om veel lol te hebben in het leven en eens flink te lachen!

Creativiteit

Tekenen, schilderen, schrijven, het huis decoreren, koken, tuinieren. Het is heerlijk zo nu en dan iets met uw handen te doen, zonder daarbij de stress te hebben om de nieuwe Rubbens of Christian Dior te worden.

Levenslang leren

Veel mensen hebben nooit de opleiding gevolgd die ze écht wilden doen. Wat heeft u altijd al willen leren, waar heeft u altijd meer over willen weten? Het is nooit te laat voor een cursus of studie. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de Open Universiteit.


Drs. Christiaan Janssens

Terug naar blogoverzicht

Terug naar Privé sauna Akwa

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram