AKWA Beauty & Wellness

Wellness voor lichaam en geest

Hammam


 

De hammam, stoombad of Turks bad, is één van de oudste reinigingstradities ter wereld. De hammam heeft zich ontwikkeld vanuit de badhuizen uit het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk, in combinatie met de Centraal-Aziatische en Turkse traditie van het stoombaden. Hamman betekent "een plek waar het heet is".

Deze authentieke stoombadervaring zuivert zowel lichaam als geest, een ware wellness ervaring dus.

Wat is het verschil tussen de hammam en de Finse sauna? Meer informatie hierover vindt u op deze blogpost van Prive Sauna Akwa.De Hammam in onze westerse maatschappij

Hammam prive sauna Blue

De functie van de hammam (of Turks Bad) is door de jaren heen nauwelijks veranderd. Het is ook in deze tijd binnen de westerse maatschappij nog steeds een plek om tot lichamelijke en geestelijke reinheid te komen. 

De religieuze reinheid wordt door niet-moslims vertaald in het geestelijk tot rust komen. Een bezoek aan de hammam biedt de ideale gelegenheid tot een moment van reflectie. 

Ook het sociale aspect is niet verloren gegaan. Het is bijvoorbeeld razend populair om samen met vrienden of vriendinnen een middagje naar de hammam te gaan. 

De hammam heeft duidelijk zijn plekje veroverd in onze hedendaagse maatschappij en de populariteit van dit eeuwenoude badritueel zal ook in de toekomst blijven toenemen.Terug naar Prive Sauna Akwa 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram