Spechtenstraat 18, 3078 Everberg

 

Waarom een massage?


Een massage heeft veel voordelen. Gezond worden en blijven dankzij massage is zeker niet uit de lucht gegrepen. Een regelmatige massage bevordert de weerstand, neemt stress weg en werkt bloeddrukverlagend.

Door de massage van de spieren zorgt de masseur voor een betere bloeddoorstroming. Alsook worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het lichaam zich sneller herstellen. Na een fysieke inspanning zal er zich melkzuur in de spieren ontwikkelen waardoor men zich heel moe zal voelen. Door een massage wordt het recuperatieproces versneld en voel men zich snel weer fit. Niet voor niets krijgen topsporters relatief snel na hun inspanning een massage om het herstel van de vermoeide spieren te versnellen.

Doordat afvalstoffen het lichaam sneller zullen verlaten bij een massage, kan het lichaam ook sneller weer voedingsstoffen opnemen. Hierdoor wordt geen tijd verloren met het verwerken van die afvalstoffen, maar kan het lichaam snel weer nieuwe energie opnemen. Dankzij de massage zal het immuunsysteem aldus sterker worden en de weerstand tegen ziekten verhogen. Dit effect van de massage moet vooral op lange termijn bekeken worden: een goede weerstand bouwt men op door regelmaat.

De massage van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook het hart rustiger wordt. Bij een massage doet men geen inspanning, dus zal het hart ook minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of een stressvol leven.

De massage van de rug, de nek, het gelaat en de benen zorgt ervoor dat alle onderdelen van het lichaam gaan ontspannen. Hierdoor gaat het lichaam terechtkomen in een toestand van totale ontspanning, die kan uitmonden in een heerlijk relaxmoment. Sommige mensen bevinden zich op het eind van hun massage dan ook in een vredige, relaxte toestand die haast in de buurt komt van slaap of trance. Bovendien kan een goede massage van het gelaat hoofdpijn wegnemen.

Het mentale en het fysieke zijn bij een mens heel vaak met mekaar verbonden. Als je pijn hebt of moe bent, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert ook je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage, de ontspanning en de lichamelijke recuperatie, zorgen voor een beter humeur. Stress en nervositeit nemen af en een regelmatige massage kan de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen. Boek snel massage bij Akwa!

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram